gratki wozidełka, patrząc na wnętrze to podłokietnik chyba jako pierwszy wleci :P
[O1] Silnik ciężko odpala na zimno
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Silnik ciężko odpala na zimno
Witam,
Pojawiły się pierwsze temperatury ujemne i zacząłem zauważać coraz większe problemy z porannym odpaleniem auta. Latem palił na dotyk. Teraz żeby zapalił muszę się długo nakręcić.
Jak już odpali, to przy ponownym odpaleniu, startuje od razu
Sprawdziłem świece żarowe i akumulator - są ok.
Ktoś pisało jakiejś mikrodziurce w układzie paliwowym, przez co dostawało sie powietrze i to opóźniało odpalenie. Jednak w tym przypadku podobne problemy powinienem mieć latem/jesienią.
Jakieś pomysły?
-
Najlepiej odpalaj z wciśniętym sprzęgłem,i jak kontrolka świeć żarowych przestanie świecić słuchaj cyknięcia i w tym momencie odpalaj silnik-nie powinno być problemów,chyba że problem jest gdzieś indziej.
Komentarz
-
Odpalam z wciśniętym sprzęgłem. Świece żarowe przed odpaleniem podgrzewam 3-4 razy i jak zniknie kontrolka, staram się odpalić. Wydaje mi się więc że robię dokładnie jak napisałeś i problem musi leżeć gdzieś indziej...
Komentarz
-
Krzesimir, a jak sprawdziłeś świece? kabelkiem do akumulatora? skoro tak to wcale nie znaczy, że one Ci dobrze grzeją.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
-
Sprawdz ustawienie statycznego kąta wtrysku....Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
No i przekaźnik zasilający świece żarowe...
Czasem cyka, lub nie, albo styki mu się wypaliły...
Pytanie nr 1 czy grzeją świece, jeśli tak to np problem z paliwem, kątem, czymkolwiek, jeśli nie to czemu?O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
Komentarz